Karta menu
Karta Menu
Kartę menu zmieniamy sezonowo.
W kuchni bazujemy na świeżych, sezonowych i lokalnych produktach.
PRZYSTAWKI
Wątróbka drobiowa duszona w sosie malinowo-balsamicznym podana na mixie sałat z gruszkami, pomidorkami oraz pieczoną dynią 43 zł
Grillowany kozi ser na grzance z chałki naszego wypieku, podany z mixem sałat, paloną gruszką oraz marynowanymi burakami i orzechem włoskim 43 zł
Tatar z polędwicy wołowej z majonezem szczypiorkowym oraz piklowanymi grzybami shimei 59 zł
ZUPY
Rosół drobiowy z makaronem / z pierożkami z mięsem 22 zł / 24 zł
Barszcz czerwony z uszkami z mięsem 24 zł
Żurek na domowym zakwasie z ziemniakami, kiełbasą i jajkiem 25 zł
Zupa cebulowa z boczkiem i pomidorami podana z grzankami z pesto i parmezanem 26 zł
Krupnik na indyczych żołądkach z warzywami i ziemniakami 23 zł
Zupa pomidorowa z lanym ciastem 22 zł
DANIA GŁÓWNE
Domowy kotlet mielony z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami 45 zł
Pierś z kurczaka podana na puree z dyni piżmowej z czarnym ryżem, parmezanem oraz gotowanym brokułem 46 zł
Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną 52 zł
Duszona golonka w piwie podana z ziemniakami opiekanymi oraz chrzanem i musztardą 69 zł
Rolada wołowa z cebulą i ogórkiem kiszonym w sosie własnym podana z kluskami śląskimi i modrą kapustą 72 zł
Confitowane udko z kaczki podane z gołąbkiem z kaszą jeczmienną oraz czerwoną kapustą z żurawiną i jabłkiem 72 zł
Burger wołowy w bułce naszego wypieku z serem Mimolette, piklowanym ogórkiem oraz świeżym pomidorem i cebulą podany z frytkami 59 zł
Rumiane żeberko pieczone w miodzie podane z opiekanymi ziemniakami oraz kapustą zasmażaną 74 zł
Pstrąg z Doliny Kluczwody przyrządzony na patelni podany z frytkami i surówką Colesław 69 zł
Filet z sandacza podany z czarną soczewicą, groszkiem cukrowym i pieczoną marchewką z sosem z białego wina i tymianku 72 zł
Czarne spaghetti z krewetkami, salami picante oraz pomidorkami koktajlowymi i parmezanem 49 zł
Tagliatelle z filetem z kurczaka, grillowaną cukinią i pomidorkami z dodatkiem czerwonego pieprzu w sosie śmietanowym z parmezanem 44 zł
Tagliatelle szpinakowe z gorgonzolą, gruszkami i prażonymi migdałami w sosie śmietanowym z natką pietruszki 45 zł
Tradycyjne placki ziemniaczane*
z kwaśną śmietaną 35 zł
z gulaszem 39 zł
*nie serwujemy w niedziele i swieta
U NAS LEPIONE
Pierogi ruskie polane masłem z cebulą 31 zł
Pierogi z miesem z omastą z boczku i cebuli 31 zł
Pierogi z soczewicą i sosem grzybowym 34 zł
Pierogi z kaczką i suszoną śliwką 43 zł
DLA DZIECI
Panierowany filet z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki 39 zł
Burger z filetem z kurczaka z sałatą i pomidorem podany z frytkami 39 zł
Gnocchi w sosie pomidorowo-śmietanowym z parmezanem 29 zł
Frytki z batatów z domowym majonezem 26 zł
DESERY
Zapytaj naszą obsługę jakie desery dziś polecamy
Pobierz menu